torstai 20. lokakuuta 2011

Tanssipelaamisen helpottaminen huijauksilla

Tjenare,

Tänään meillä on aiheena tanssipelaamisen suurimmat epäkohdat, nimittäin huijaukset, mitkä yhdistys ja skene on hyväksynyt pelatessa. En voi käsittää, miten niin paljon erilaisia epäkohtia ja pelinrikkojia on voinut päästä läpi virallisesta seulasta, mutta aina ei vaan voi voittaa. Tanssipelit olisivat monien kannalta paljon hauskempi ja parempi peli, jos nämä huijaukset voitaisiin karsia edes kisapelaamisessa pois, mutta niin ei valitettavasti tunnu koskaan käyvän.

Tangon ”raiskaus”

Suurimpia syntejä mitä tanssipelaamisessa voi tehdä. Tankoa käyttämällä muutetaan tämä urheilullinen laji lastenleikiksi. Kuka tahansa pystyy läpäisemään paljon omaa tasoa korkeampia kappaleita hyvillä scoreilla, kun taikatangosta napataan kiinni. Tankopelaajat eivät siis tarvitse tekniikkaa, tasapainoa, eikä staminaa. Kaikki hoituu roikkuen tangossa ihan riittävän hyvin. 

Vasemmalla oikeaoppista pelaamista, oikealla harhaoppista pelaamista.

Sukkapelaaminen
Ne joille tangon käyttäminen ei vielä tarpeeksi helpota pelaamista, turvautuvat useasti sukilla pelaamiseen. Kaikkihan tietävät, että sukilla pelatessa mikään kappale ei enää tunnu fyysisesti yhtään missään. Tämä johtuu hyvinkin puhtaasti siitä, että sukilla kaikesta voi helposti luistella läpi. Myös käsiä huijaavat pelaajat usein tykkäävät sukista, sillä niillä saa vielä entistä helpommin painettua ylimääräisiä nappuloita.  Tarkkuus saattaa sukilla kärsiä, kunnes oppii läpsyttelemään kivasti.
 Tässä näemme otoksen miten tulisi pelata (huomatkaa myös, että molemmat kuvat näyttävät huijaus "flatfoot"-tekniikkaa.)

Flatfoot
Kaikki oikeat tanssipelaajat pyrkivät pelaamaan vikkelimmät ja vaikeimmat kuviot päkiöillä. Valitettavasti uudeksi trendiksi on noussut ns. flatfoot, missä pyritään käyttämään tasaisesti koko jalkapohjaa. Yllättäen tämäkin on halpamainen tapa nostattaa scorea, ilman oikeaa osaamista.

Handit
Nykyaikainen trendi on ottaa kädellä otettaviksi tarkoitetut nuolet jaloilla. Tämä helpottaa huomattavasti tiettyjä chartteja ja nuolikuvioita, sekä vie paljon hauskuutta ja taitopelaamista pois lajista. Tämäkin on valitettavasti yleisen kannan mukaan hyväksyttyä, vaikka oikeat PRO-pelaajat näkevät tällä helposti, ketkä ovat lahjakkaita ja ketkä ei.
 Mario pelaa kädet oikein, pelaa sinäkin.

Varjojalat
Tämä on hieman edistyksellisempi huijaustekniikka, jonka opetteleminen vaatii vaivaa. Toisaalta kun tämä on opittu kunnolla, mikään chartti ei ole enää mahdoton. Ideana on liikuttaa jalkaa niin nopeasti nuolelta toiselle, että se ”monistuu”. Oikeasti sinulla ei ole tämän jälkeen kolmea jalkaa, mutta kappaleen ajan varjojalkasi kyllä pystyy painamaan nuolia siinä missä oikeatkin. Kunnolla edistyneet varjojalat tarjoavat siis saman mahdollisuuden pelata biisejä, kuin näppiksellä spread-tekniikka.
 Tässä näemme hyvän esimerkin varjojaloista.

Speedmodit
”Lukukykyä” helpottamaan tehdyt speedmodit, eli nopeusmuunnokset oikeasti tekevät useista kappaleista hyvinkin triviaalit. Useat pelaajat nostavat kokoajan enemmän ja enemmän nopeutta, koska he ovat huomanneet pelien kadottavan nuolia, jos nopeus on tarpeeksi kova. Ideana ei siis ole enää pelkästään helpottaa lukemista, vaan myös tehdä kappaleista yksinkertaisempia.
 Punaisessa laatikossa nähdään ITG:n myötä yleistynyt huijaus; speedmodit

Doublestepit
Pelissä ideana on oikeasti astua joka toinen nuoli eri jalalla (paitsi jos samalla nuolelle tulee monta kertaa putkella noteja.) Ihmiset alkavat silti jo helpoissa kappaleissa tekemään doublesteppejä, ettei heidän tarvitse kääntyä ”epämiellyttävästi.” Oikeana syynä tähänkin on jälleen pelin helpottaminen ja pelin- sekä charttientekijöiden työn rikkominen.

Staminatomu / FA-ruiske
Useat henkilöt ovat alkaneet käyttämään ylimääräisiä aineita, joilla pystytään parantamaan tuloksia huomattavasti.  Staminatomun ideana on levittää tuota tomua alustoille, josta se sitten imeytyy kenkien/sukkien läpi suoraan pelaajan jalkoihin. Jaloista poistuu kaikki kivut ja verenkiertoon päästessään tomu edistää myös keuhkoja ja hengittelyä.  Staminatomua käyttää lähinnä huonokuntoiset pelaajat.




FA-ruisketta ruiskutellaan pädille ennen biisin alkua. FA-ruiske poistaa turhia pädipaskoja, sekä tiputtaa ex-counttia huomattavasti. Toiminta perustuu magneettivaikutukseen, joka syntyy pädien ja kenkien välille. Kun nappulaa pitää painaa, siinä syttyy valo, jonka elektroniset magneettiaallot vetävät kenkää puoleensa. FA-ruisketta käyttää yleensä vähän yksinkertaisemmat ihmiset, jotka eivät osaa kuunnella musiikkia/seurata nuolia.

Hide BG
Hide BG:n avulla pystytään kokonaan poistamaan pelin yksi tärkeimmistä vaikeutta lisäävistä tekijöistä. Mielenkiintoiset taustavideot ja innovatiiviset räjähdykset ovat tehty tarkoituksen mukaisesti testaamaan pelaajien keskittymiskykyä ja aivokapasiteettia. PRO-pelaajat eivät siis hyväksy Hide BG:n käyttöä missään tapauksessa, ja useat rinnastavat sitä ”simple”-modin käyttöön.



Yhteenveto
Tässä oli nyt osa huijauksista, jotka ovat yleisesti tiedossa pelaajien keskuudessa. Mikäli haluaisin listata tähän kaikki mahdolliset huijaukset (mm. lukualueen muutos, resynced packit, Oululainen ilmasto, LLRRLLRR-repeat, ratet, noteskinit jne.) joutuisin kirjoittamaan tätä blogipostausta koko työpäivän.
Voimme nyt vain todeta, että tanssipelaajat ovat äärimmäisen hyviä huijaamaan ja jekuttamaan. Ainoa asia mikä merkitsee yhtään mitään, on se score, mikä lopussa seisoo ruudulla. Lopetetaan aiheesta jauhaminen näihin legendaarisiin sanontoihin aiheesta:
”Keinoja kaihtamatta korkeampi score” – ©bustar
”Parempi kymmenen huijausta pelissä, kuin huono score ruudulla” – ©MRJR

P.S. Huomatkaa uusi kysely oikeasta yläkulmasta.

4 kommenttia:

  1. Yksi huijaus jäi mainitsematta. Nuolien ylimääräinen täppääminen. Kovat pelaajat käyttävät tätä yleensä "pysyäkseen rytmissä". Kyllä tanssipelissä tarkoituksena on noudattaa vain mitä ruudulla näkyy eikä sooloilla!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia Anonyymille huomautuksesta. Jos muille lukijoille tulee mieleen huijauksia, mitä tässä ei mainittu, kertokaa! Voitte myös liittää selventäviä kuvia.

    VastaaPoista
  3. Mieleeni tulee vielä maailmalla jo pitkään käytössä ollut, ja Suomessa viime vuosina yleistynyt, huijaus -- yksityiskoneilla pelaaminen. Siis kappaleen failaamisesta ei joudu maksamaan ylimääräistä! Kaiken kukkuraksi näillä usein pelataan vielä ns. Event-moodi päällä, jolloin ei tarvitse edes palata alkuvalikkoon kolmen kappaleen välein, puhumattakaan lompakon kaivamisesta ja kolikoiden vahtimisesta ernujen pyöriessä koneen ympärille.

    Yhtä huiputusta, sanon minä.

    VastaaPoista
  4. Ferdinand von Holzbein21. lokakuuta 2011 klo 14.48

    Myös tämä niin kutsuttu "grindaaminen" eli "työstäminen" on melkolailla huijausta. Samaa kappaletta pelataan tuntitolkulla tuloksen parantamiseksi. Tanssipelien on tarkoitus olla hauskaa, ei työtä! Joiltakin tämäkin tarkoitus on mennyt aivan sivu suun! Hävetköön!

    VastaaPoista