lauantai 15. lokakuuta 2011

Tanssipelivideot

Heipparallaa,

Olen ihan ensimmäisestä humpasta lähtien nauttinut suunnattomasti tanssipelaajien itse tekemistä mediatuotoksista, etenkin videoista. Valitettavasti henkilöitä joilla on A) Aikaa B) Videokamera C) Mielenkiintoa D) Mielikuvitusta ja E) kykyjä on harmillisen vähän. Tässä yhteydessä pidän Xetekkiä lähes puolijumalana, koska hän on tuonut tosiaan tuon ensimmäisen tajunnan räjäyttävän videon tietoisuuteeni. Eihän se oikeasti ole lähelläkään samalla tasolla, kuin mitä hän nykyään pystyisi tuottamaan, mutta siinä on silti tarpeeksi tyyliä ja oikeanlaista huumoria, että se toimii mielestäni.

Olen itsekin laittanut kaverini yrittämään muutamaa otteeseen tehdä videota keskenään, mutta valitettavasti ideat ja osaaminen eivät ole aina ihan kohdanneet. Hienot suunnitelmat ja ideat kyllä syntyvät hetkessä ja ne ovat ajatustasolla oikeasti hyviä ja hauskoja (ainakin Rufusmestarin mielestä), mutta valmistelu kuvakäsikirjoituksen muodossa ja itse kuvaus, sekä etenkin editointi kärsii äärettömän paljon siitä, että kokemusta ei vain ole.

Onneksi olen nähnyt, että nykyään edes jotkut muut myös yrittävät tuoda näitä tuotoksia julkisuuteen! Erittäin iso kiitos odberin hienosta videosta, jota törkeästi hypetän tässä, vaikka se ei vielä taida olla julkisessa jaossa?

Seuraava dankevent varmaan siirtyy nyt Tammikuun puolelle, joten aikaa siihen on nyt hyvin. Olen ehdottanut hyvälle kaverilleni Rangiferille ennenkin mediahetken pitämistä Dankeventissä. Seuraavalle tapahtumalle itselläni on silti paljon kunnianhimoisemmat tavoitteet ja toivoisin, että mediahetkessä olisi oma osuus "videokilpailulle", jonka leikkimielisen palkinnon voin sponsoroida vaikka itse omasta pussistani. Toivoisin, että mahdollisimman moni henkilö lähtisi edes miettimään ideoita tanssipeliaiheiseen videoon, vaikka ei lopulta toteuttaisikaan näitä ja heittelisi ne mailiin Mediapommi[at]gmail[.]fi | Haluan myös huomauttaa, että tyhmiä ideoita tähän ei ole, paitsi ne mitä kitja juuri nyt miettii.

Toisekseen yksittäiset lyhyet videot ovat myös tärkeitä tallenteita mahdollisiin muihin projekteihin. Ei itse tarvi tehdä valmista videota, mutta aikasemmista tapahtumista on tallennettu erittäin hauskoja pätkiä (kiitoksia esim. odberille siitä.) Tietty harmina on ollut vähän se, että kamerana on toiminut digipokkari, eikä videokamera. Ehkä seuraavassa Dankeventissä saadaan kuvattua lisää materiaalia kunnon videokameralla? Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Loppusanoina voin vielä sanoa sen, että on surullista miten lähes kaikki videot ovat aina vain pelaamista. Kaipaisin niin paljon jotain muutakin kuin sitä fantasticin välkettä, mutta toisaalta pelivideot on helpompi tehdä ja niillä on kyllä ihan toisenlainen funktiokin tässä maailmassa.

Tässä nyt vielä esimerkki hyvästä videosta:

Tässä taas esimerkkejä ei niin hyvistä videoista:



Sitten vielä muutama video, mitä voisi käyttää hyödykseen omissakin projekteissa liittyen tanssipelaajiin:




1 kommentti: