keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Ketä on paras?

Hejssan,

Villi viikonloppu takana, ja elämä edessä. Olen tässä vähän pohdiskellut syntyjä syviä ja kuunnellut blogipostauksista aiheutuneita mielialavärähtelyjä, ja tullut siihen tulokseen, että isommat postaukset kuvilla ovat olleet hieman suositumpia. Pyrin siis tekemään vähän isompia tekstejä kerrallaan, mutta vähän harvemmin. Muuten loppuu pian aiheet vähän kesken, ehkä, kuka ties. Tänään en kuitenkaan vielä tee tuota pitkää settiä, vaikka aihe minulla siihen jo onkin. [Tanssipelikansansairaudet]

Tämänkertainen bloggaus on hieman vakavamielisempi, joten jos etsit tältä sivulta jotain ”hauskaa”, niin tutki aikaisempia postauksia. 

Kisamenestys

Tanssipelaajia on jo pidemmän aikaa laitettu ”parhausjärjestykseen” erilaisilla mittareilla. Ensimmäisenä oli tietty kisat ja kisamenestys. Tämä ei ollut mikään paras mahdollinen järjestelmä, mutta sillä sai kivasti suuntaa antavasti tietoa siitä, kuka on lajin kunkku. 


 Kuvassa  vasemmalta oikealle: Ruotsin 5-kertainen mestari Molekyylialex, Ninjamies Narudodo, sekä Ankka.

Luokitusjärjestelmä

Yhdistyksestä tuli virallinen ja touhua ruvettiin kehittämään, toteutettiin luokitusjärjestelmä, missä jokainen pelaaja saa suurin piirtein omaa tasoa kuvaavan kirjan/numeroyhdistelmän. Ihmiset saatiin kivasti lokeroihin, mutta lokeroiden keskinäisiä valtasuhteita ei oikein nähty, muuta kuin jälleen kisoista. Kisat on siinä mielessä vähän kehno mittari, kun jokaisella meillä on huonoja päiviä (paitsi mulla.)

 
Varokaa kauhsaa, hän on LIEKKIRUHTINAS

Tanssipelitikapuut

Useampi vuosi pyörähtää ja Vetelin takametsistä PK-seudulle muuttaa nuori poikanen, Vetelin viimeinen tanssipelaaja, Kauhsa. Kauhsa ei ole kokenut tennispalatsin VALTAKAUTTA, jolloin pelailussa tärkeätä oli myös sosiaaliset kohtaamiset kanssapelaajien kanssa.   

Kauhsa halusi kannustaa muita pelaajia pelaamaan keskenään ja kehitteli pohjakonseptin tanssipelitikapuille, joka sitten yhdessä isommalla porukalla hiottiin valmiiksi. tdb kehitti hienon nettisivuston kauhsan kanssa tikapuille ja pelaajien parhausjärjestystä voitiin jälleen mitata uudella tavalla.

 kuvassa näkyy millainen tikapuujärjestelmä on asennettu Gemin parvekkeelle. Kuvasta kiitos odberille

Ranking-lista

Pari kuukautta kuluu ja entinen skeneaktiivi Joel alkaa taas kasuaalisti pelailemaan ja miettimään, miten lajia voitaisiin kehittää niin, että se tulisi paremmin koko kansan tietoisuuteen. Yhdeksi tärkeäksi pointiksi nousee tenniksen ATP-ranking tyylinen listaus, jossa nähdään kuka on oikeasti paras. Pohjaehdotuksessa on vielä paljon kehitettävää, mutta idealtaan se on mielestäni oikein hyvä. Siinä otettaisiin monipuolisesti huomioon eri asioita.Kisamenestys, eri block-tasojen scoret, Rank jne.

 Kuvassa näkyy todennäköinen lopputulos ranking-listasta top10 osalta.



Noh kaikista tärkein mittari on tietysti jäänyt unholaan, vaikka tiedän, että ainakin Rangifer ja Deus ovat sitä pidempään kaivanneet. Rangifer on tehnyt sivustoehdotuksen myös Kauhsalle, mutta hän on ollut sen verran Vetel(ä)[i], että ei ole lähtenyt viemään eteenpäin sivuprojektia.

SKENEPISTEET

Selkeästi tärkein mittari tässä draamantäytteisessä skenessä, jossa itketään aina, kun vain on jokin syy. Yleensä myös ilman syitä voi valittaa, koska se on helppoa ja kivaa. Rakentavaa kritiikkiä tulee joskus ja joskus ei, sillä kyllähän sitä nyt pitää tietää miten homma hoidetaan paremmin, jos sanotaan että hommat kusee. Positiivista palautetta ei voi antaa.

Skenepisteet toimisivat hyvin yksinkertaisella tavalla. Skenepistetuomarit ylläpitävät rankingia (tähän hommaan ehdotan ainakin Rangiferia, Deusta ja Jukeboksia.) Ihmiset voivat sivuston kautta lisätä ehdotuksia perusteluineen, miksi ja miten jonkun skenepisteitä tulisi muuttaa.

Tällä keinoin saataisiin oikeasti hyvät ihmiset erottumaan joukosta. Skenepistetaulukkoa voitaisiin käyttää hyväkseen myös kaikissa päätöksenteoissa (hallituksessa, toiminnassa, tapahtumasuunnitteluissa, ranking-tilaisuuksissa jne.) Mitä enemmän pisteitä, sitä suurempi painoarvo mielipiteellä on, joten myös äänestyksessä sen tulisi näkyä kertoimilla (vaikka 1:1, eli 3000 skenepistettä omaava saa antaa 3000 ääntä ja 200 omaava saa antaa 200.)

Skenepisteistä pitäisi tehdä niin merkittäviä, että niillä on oikeasti suuri vaikutus ihmisten elämään. Tällöin ihmisiä voitaisiin pelot.. neuvoa hiljaisiksi ja turhilta kärhämiltä vältyttäisiin. Skenepisteiden pitäisi toimia myös vähän satunnaisesti, että ihmiset eivät voi ”kusettaa” systeemiä.
Skenepistetaulukon pitäisi olla visuaalisesti oikein näyttävä, ja sen tulisi selkeästi näyttää onko ihminen ROSKAA vai eliittiä.

 Blogin graafikko on tällä hetkellä lomalla, joten jouduin tyytymään halpatyövoimaan. Tässä jonkinlainen havainnollistava pyramidi skenepisteistä.

Viikon kysymys: Kenessä tanssipelaajassa kulminoituu yksi klassinen suomalainen elokuvasarja?
vastaus: Arxissa, Pekka ja Pätkä samassa henkilössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti