keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Tanssimattolautapelit

Terve terve,

Monet ovatkin jo kerenneet huolestua, miksei viime aikoina ole tullut postauksia blogiin. Tähän on muutama hyvä syy, joita voisin hieman valottaa teille rakkaat lukijat (hähä nuoleskelu toimii aina.) Ensinnäkin olin hyvin ansaitulla lomalla etelän lämpöisen auringon alla! Toisekseen, olen kiertänyt pää kolmantena jalkana (kätevä händeissä) erilaisissa puodeissa, että olen saanut kerättyä tuotteet, joita tämä blogipostaus koskee.

Monet tanssipelaajat ovat erittäin ahkeria matontamppaajia, mutta tämän lisäksi useat tykkäävät pelata myös lautapelejä. Ei sinällään tule varmaan kenellekkään yllätyksenä, että myös tanssipelit-aiheisia lautapelejä on olemassa. Pelejä löytyy hyvin monenlaisia, osa niistä keskittyy skeneen, osa arcade-laitteisiin ja sitten on muutama peli, jotka on vanhoja klassikoita uudella teemalla. Haluankin nyt esitellä teille kirkkaimmat helmet, mitkä sain itselleni hankittua.

Arvaa Ketä?
Tämä peli pohjautuu erittäin vahvasti vanhaan klassikkopeliin "Arvaa kuka?" Pelin nimi kuitenkin eroaa hieman, sillä tanssipelaajat tunnetusti ovat niin urpoja, että käyttävät mielummin sanaa ketä, kuin kuka. Tämän lisäksi eroavaisuuksia havaitaan hahmoissa, jotka esiintyvät pelissä. Sen sijaan että tutut Bill, Thomas ja Eric komeilisivat tauluissa, tilalla on tanssipeliskenen kokeneita konkareita ja uusia surkimuksia.


Tunnistatko kaikki? Minä ainakin tunnistan

QUADI-TÄHTI
Quadi-tähdessä seikkailevat afrikan ihmemaassa. Pelin idea mukailee hieman Afrikan Tähteä, mutta siinä on silti ratkaisevia eroavaisuuksia. Pelissä tulee kiertää eri kaupunkien arcadeilla scorettamassa biisejä. Siinä vaiheessa kun ensimmäinen pelaaja saa joltain arcadelta quadin, on hänen kiirehdittävä kotia. Matkalla törmätään pandakarhuihin, mandodoihin, sekä muihin matkaa hidastaviin hyypiöihin.


Kuka piileksii naamion alla? Sehän on pelin loppuvastus

Sininen vaikeustaso
Tässä hermoja raastavassa nelinpelissä ideana on valloittaa palikoilla itselleen aluetta. Koska tanssipelaajat eivät muita blockeja hyväksy, kuin sinistä vaikeustasoa, on välillä äärimmäisen vaikeaa päätellä kenelle palikat kuuluu. Kovimmat jätkät selviää tässä n^x blockisessa pelissä parhaiten.

Monta palkkia pelaajalla numero 1 on?

Monoarcadepoly
Tämä Gemin lempilautapeli pyörii arcadebisneksen ympärillä. Ideana on ostaa erilaisia liiketiloja ja perustaa arcadetaloja niihin. Mitä kovempi kone, sitä enemmän porukka haluaa siihen käyttää rahaa. Kutkuttava peli päättyy siihen, kun kaikki muut paitsi voittaja häviää.

Mitkä koneet löytyvät tästä kuvasta?

Menolippu 
Tämä peli on menettänyt suosiotaan melko roimasti yksityiskoneiden tultua suomeen. Pelissä oli idea rakentaa kulkuverkosto suomesta eri maihin, niin että Pelikan hirmuvalta päättyisi. Voittaja on se, joka lopussa pääsee mahdollisimman monelle eri arcadelle mahdollisimman nopeasti.

Ketkä löytyy kuvasta?

Pädipaska
Tässä pelissä on kaksi kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella on tarkoituksena keksiä mahdollisimman monta hyvää syytä, minkä takia koneesta ei tullut tällä kertaa sitä helppoa ***, mistä on ircissä useasti kehuskeltu. Toisella kierroksella kehitellään ja mietitään huijauksia, joilla voidaan parantaa scorea. 


Kuka on kuvassa? Keksi myös omaperäinen huijaus/tekosyy

Vastaa kuvien alapuolella oleviin kysymyksiin sähköpostiosoitteeseen mediapommi[at]gmail[.]com ja osallistut, mikäli vastasit oikein, yllätystuotteen arvontaan. Laita otsakkeeksi "lautapeliskaba" ja anna viestissä vastaukset ja postiosoitteesi. Yllätystuote arvotaan 6.11. ruotsalaisuuden päivän kunniaksi.

1 kommentti: